Alarme antiefracţie

Sisteme de alarmare împotriva efracţiei - oferim proiectare, distribuţie, instalare şi întreţinere. Sharks Security este licenţiată de IGP pentru a proiecta, instala şi întreţine sisteme de alarmare împotriva efracţiei.

Sistemele electronice de detecţie şi alarmare a efracţiei asigură securitatea spaţiului pe care îl dorim protejat. Fiecare sistem de detecţie şi alarmare împotriva efracţiei se configurează în funcţie de caracteristicile fiecărui obiectiv, asigurând astfel un grad de securitate corespunzător. Sistemele de avertizare efracţie pot fi atât cablate cât şi wireless. Echipamentele electronice care intră în componenţa unui astfel se sistem monitorizează spaţiul protejat, detectează tentativele de efracţie, identifică zona evenimentului şi semnalizează trecerea în stadiul de alarmă. Un sistem de detecţie si avertizare efracţie este compus din urmatoarele echipamente:

  • Centrală de efracţie. Aceasta se va alege in funcţie de numărul de zone, arii, încăperi care se doresc a fi protejate. Împarţirea zonelor în mai multe arii permite armarea totală sau parţială în funcţie de necesităţi. Funcţia principală a acesteia este de a centraliza informaţiile primite de la detectori şi de la restul echipamentelor, iar pe baza acestora stabileşte starea de alarmare, declanşeajă sirenele şi trimite mesaje spre dispeceratul de monitorizare sau telefoanele mobile în funcţie de situaţie.

  • Tastatură. Reprezintă punctul de control al întregului sistem. Aceasta are rolul de a permite configurarea sistemului, armarea şi dezarmarea, consultarea evenimentelor, etc. Tastaturile pot fi LED, LCD şi TouchScreen.

  • Telecomanda. În unele situaţii, dacă centrala de alarmare permite, se pot conecta sistemului telecomenzi ce vor permite armarea şi dezarmarea de la distanţă. Acestea mai pot fi folosite ca butoane de panica mobile, dar mai pot servi şi la deschiderea/închiderea porţilor automatizate sau deschiderea/închiderea luminilor.

  • Detectoare. Pot fi:
    • Detectori de prezenţă. Detectează mişcarea în spaţiul protejat. Cel mai des folosiţi în orice configuraţie de sistem de alarmă, aceştia pot fi de tip PIR, microunde sau combinat, de interior şi de exterior.

    • Detectori de geam spart. Detectează spargerea unui geam.

    • Detectori de şoc. Detectează unda de şoc (vibraţia) produsă de o lovitură.

    • Contacte magnetice. Se folosesc la uşi şi geamuri. Sunt formate dintr-o parte fixă ce se montează pe tocul uşii/geamului şi o parte mobilă care se montează pe uşă/geam. Dacă sistemul este armat, în momentul în care cele două părti se departează se va declanşa alarma.

  • Sirena. Rolul acesteia este de a avertiza acustic şi luminos în cazul efracţiei dar şi în caz de sabotaj sau defecţiune. Există sirene de interior şi sirene de exterior.

  • Pedale şi butoane de panică. Se folosesc în general în locurile unde se lucreză cu publicul dar cu precadere în banci, casierii, case de schimb valutar, etc. La apăsare transmite alarma la dispeceratul de monitorizare.

Paradox Teletech AVTech Soyal DSC Elmes Nice Global Fire Bentel Samsung Commax