Control acces şi pontaj

Sistem de control acces şi pontaj - oferim servicii de proiectare, distribuţie, instalare, service şi mentenanţă.

Sistemul de control acces şi pontaj este o metodă de securitate care permite gestionarea automată a intrărilor şi ieşirilor indivizilor din anumite zone protejate. Acest sistem este folosit cu precădere în afaceri. Cu ajutorul său se poate realiza vizualizarea în timp real a intrărilor şi ieşirilor, se poate face în orice moment situaţia prezenţei personalului, se pot defini zonele de acces pentru fiecare individ în parte şi intervalele de timp în care au acces. Sistemele de control acces pot fi diferenţiate în funcţie de aplicaţiile în care sunt folosite. Astfel, putem controla accesul în clădiri industiale, rezidenţiale, birouri, stadioane, bănci, instituţii, parcări, hoteluri, etc. Un sistem de control acces este format din:

 • Centrala de control acces sau controler. Gestionează informaţiile primite de la tastaturi şi citioare, blocând sau deblocând uşile şi căile de acces.

 • Software-ul de control acces. Poate rula pe un calculator conectat la sistem. Acesta permite configurarea iniţială, administrarea ulterioară şi generarea de rapoarte.

 • Cititoare. Acestea pot fi tipurile descrise mai jos sau combinate:
  • Cititoare de proximitate. Acestea citesc cartelele de proximitate. Citirea se poate face de la o distnţă de la 5 la 70 cm.
  • Cititoare cu cod. Pot activa sistemul de deblocare al punctelor de acces prin tastarea unui cod.
  • Cititoare biometrice. Accesul se face prin scanarea amprentei degetului, al irisului, a palmei, facială şi a vocii. Spre deosebire de cartelele de proximitate amprentele nu se pot pierde, nu se pot falsifica, nu sunt transmisibile.

 • Yala electromagnetică şi amortizor. Este un echipament de blocare sau deblocare acţionat electric. Se montează în tocurile uşilor, îngropată sau aplicată. Amortizorul are rolul de a asigura inchiderea automată a uşilor şi reluarea funcţiei de control acces în zonă.

 • Butoane de ieşire. Se montează în locurile în care se doreşte securizată doar intrarea, ieşirea fiind liberă.

 • Turnicheţi. Reprezintă un element de control acces prezent la fluxuri mari de persoane. Poate fi într-un singur sens sau în sens dublu.

Paradox Teletech AVTech Soyal DSC Elmes Nice Global Fire Bentel Samsung Commax