Reţele structurate voce-date şi televiziune

Cablarea structurată reprezintă un set de standarde în baza carora se efectuează instalarea cablurilor ce formează reţelele de date sau voce din cladiri. Aceste standarde presupun utilizarea de echipamente standardizate pentru a realiza conexiunile între dispozitive şi a determina exact modul în care se utilizează aceste conexiuni. Cablarea structurată a reţelei de voce- date presupune proiectarea, realizarea şi verificarea cablajului.

Reţelele structurate reprezintă modul de cablare în care toate prizele de voce-date sunt conectate la un singur panou de programare central, de unde poate fi determinat exact modul în care vor fi utilizate aceste conexiuni.

Pentru utilizarea cu randament superior a echipamentelor de tehnică de calcul şi a produselor software de bază pentru reţele, precum şi pentru satisfacerea condiţiilor privind securitatea sistemului de comunicaţii, este recomandată crearea unei infrastructurii de comunicaţii bazată pe cablare structurată, atât în cazul companiilor mari cât şi în cazul celor mici. Principalul avantaj al reţelelor structurate este că acestea sunt mai uşor de întreţinut şi mai uşor de depanat. De asemenea, cablarea structurată are avantajul de a fi flexibilă şi durabilă, nefiind necesare modificări structurale la nivelul cablării în cazul modificării configuraţiei reţelei.

Paradox Teletech AVTech Soyal DSC Elmes Nice Global Fire Bentel Samsung Commax