Interfonie şi videointerfonie

Interfoane şi videointerfoane - distribuţie, instalare, service şi mentenanţă.

Sistemul de interfonie audio şi video reprezintă elementul de bază pentru securitatea clădirilor, având ca rol principal trierea persoanelor care au dreptul de acces în spaţiile respective. Sistemul de interfonie realizează o legătură audio între interiorul şi exteriorul unei clădiri. Sistemul de videointerfonie realizează o legătură audio şi video între interior şi exterior.

Aplicaţiile pentru acest gen de dispozitive sunt de regulă pentru clădiri şi spaţii rezidenţiale precum, apartamente, blocuri, vile, ansambluri de clădiri dar şi pentru instituţii şi firme aflate în variate amplasamente. Componenţa unui astfel de sistem este următoarea:

  • Post de exterior. Realizează apelarea unui post de interior prin simpla apăsare a unui buton aflat pe acest panou exterior. Postul de exterior, atât în cazul sistemului de interfonie cât şi în cazul celui de videointerfonie poate fi pentru unul sau mai multe posturi interioare. Diferenţa dintre un post de exterior pentru interfon şi cel pentru un videointerfon este faptul că cel din urmă are în componenţa sa o cameră video ce captează imagini cu persoana care aplează.

  • Post de interior. Recepţionează apelul de la postul exterior, realizează comunicaţia cu acesta şi asigură deblocarea accesului pentru persoana apelantă. Postul de interior pentru videointerfon permite în plus vizualizarea în timp real a imaginilor cu persoana care apelează. Acesta poate avea şi funcţia de a înregistra imagini cu apelanţii, permitând astfel verificarea apelurilor primite în lipsa proprietarului.

  • Yală electromagnetică. Aceasta se montează pe uşile sau porţile de acces în clădire. Prin acţionarea unui buton al postului interior se poate debloca accesul în interiorul unei locaţii.

  • Interfon de ghiseu. Format dintr-un post exterior şi un post interior. Acest gen de echipament este folosit în cazul casieriilor, băncilor, instituţiilor şi organizaţiilor care lucrează cu publicul.

Paradox Teletech AVTech Soyal DSC Elmes Nice Global Fire Bentel Samsung Commax